Саронически острови

14.04.2018

Дестинацията   

Атина, Егина, Порос, Хидра, Спецес, Атина.

Предпочитана дестинация за влюбените във ветроходството, не само заради фантастичните метеорологични условия за плаване, но и заради красотата и контрастите на пейзажа.

Лесно достъпна и удобна, заради близостта и с Атина.

Кратките разстояния между островите, позволяват, чести спирки на очарователни пристанища, типични селца с археологически обекти и прекрасна плажна ивица.

Яхтата

За 8 или за 10 души

Шкипер

Виктория Хинковска

Егина- Острова на Нимфата Егина, в която се е влюбил могъщия Зевс.

Тук се намира най-старият оцелял от всички древногръцки храмове - храмът на Ефея- един от трите храма на така наречения Свещен триъгълник на древността.

Порос- Острова на Посейдон- Бога на морето.

Компилация между борови гори достигащи до кристално чистите води и лимонов аромат носейки се от лимонените гори на Порос.

Хидра- Най чаровния от островите на Сароническия архипелаг. Където истински магарета са единствен и задължителен транспорт. Магията на острова привлича множество туристи, които откриват своята част от рая именно тук. Белите къщи контрастират с тюркоазеното море и синьо небе.

Спецес- Най-южният от архипелага на Сароническите острови. Един от най-елегантните и луксозни острови с много забавления и ресторанти. Богат на културни събития с летни театрални представления и фестивали.


Дати

14-21 април 2018

7-14 юли 2018

14-21 юли 2018

4-11 август 2018